Estació Esquí Boi Taüll

Boi Taüll Resort

Boi Taüll Resort

Boi Taüll Resort disposa de 46 quilómetres esquiables amb un total de 52 pistes d’esquí alpí. Tenen 16 remuntadors mecànics amb una capacitat de transport de 16690. Es troba situada a cotes altes: començant per 2038,7 metres i arribant als 2750 metres d’alçada fet que els porta a poder tenir unes bones qualitats de neu durant l’hivern.

L’estació comprèn la  vall de Mulleres, tot i que estan previstes futures ampliacions cap a la vall de Manyanet. Al Pla de Vaques (2.038,7 m. alt.) és on hi ha tots els serveis i aparcaments. Des del Pla de Vaques surten quatre telecadires (Vaques, de quatre places; Júnior, de tres; Mulleres, de quatre, iRessort Express, de quatre i desembragable), un telesquí, (Carreretes), i tres Catifes rodants (Irgo, Viuet i Neret). Del Pla de la Carlina (2.176,9 m. alt.) surten dos telecadires més (Roies, de quatre places; i Llevata de dues), i dos telesquís (Transfer i Xicoia). Al Pla de les Bassetes (2.270,2 m. alt.), hi acaben dos telecadires (Mulleres i Júnior), i un telesquí (Transfer); hi comencen tres telesquís (Erta, Edelweiss i Ginesta). Al Pic de la Pala de Ginebrell (o Bony de Ginebrell) (2.323,6 m. alt.), hi acaba el telecadira de Vaques, i s’hi poden contemplar vistes de la Vall de Boí.

Planol pistes Boi Taüll resort

Planol pistes Boi Taüll resort

Al Pas de Llevata (2.440,6 m. alt.) hi acaba el telecadira de Llevata. Al Port d’Erta (2.465,3 m. alt.) hi acaba el telesquí d’Erta, i es poden veure impressionants vistes de la Pica de Cerví (2.753,2 m. alt.), del Bony de l’Aigua Blanca (2.586,7 m. alt.), i de la Pica Cerví de Durro (2.656,4 m). Aquest lloc és ja a la zona de les cotes altes de l’estació: el Balcó del Cerví (2.536,1 m), és on acaba el telecadira més llarg i desembragable de l’estació, el Ressort Express. Al Coll de les Raspes Roies (2.543,4 m. alt.), hi acaba el telecadira de Roies, i hi comença el telecadira que condueix a la cota més alta de l’estació. Des d’aquí, on es poden veure impressionants vistes del Pallars Jussà, i també el Pic de l’Orri, a la veïna estació d’esquí de Port Ainé. Al pic del Cap de les Raspes Roies (2.753,7 m. alt.), és la cota més alta de l’estació, i de totes les estacions d’esquí del Pirineu català, fa límit amb la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Esglesies romàniques Vall Boi Taüll

Esglesies romàniques Vall Boi Taüll

 

 

 

 

 

Font: Estació esquí Boí Taüll Resort

 

 

 

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *